Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu na chrzciny
Autor Wiadomość
Alfa Wysłany: 2013-09-19, 11:52   
On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączył: 08 Wrz 2008
Posty: 1873
light napisał/a:
Chyba, żeby deseru oddzielnego nie robić tylko podać tort plus ciasta...?


wg mnie wystarczy. Te lody miałam na myśli jako kulka do ciasta, nie jako osobny deser.

light napisał/a:
- widzę, że Twój obiad wyglądałby zupełnie inaczej

no nie, tylko przystawke bym zmienila i deser zlikwidowala. pomysl kota jest fajny.
 
 
light Wysłany: 2013-09-23, 08:58   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączyła: 19 Wrz 2008
Posty: 1725
No to my już po ;) Muszę powiedzieć, że z przygotowaniami było ciężko, bo nie mam wprawy w gotowaniu na tyle osób, ale za to wszystko wyszło tak jak chciałam :ok: Do przystawek miałam dodać jeszcze te zapiekane figi, ale nie udało mi się kupić ładnych, więc podałam jeszcze zapiekane śliwki w zawijane w boczku

Kocie, dzięki - zrobiłam tą surówkę i pasowała idealnie :padam:

Z deseru w końcu zrezygnowałam - był tort, ciasta i owoce.

Jedzenie wszyscy bardzo chwalili :ok: Wszystko znikało z talerzy w szybkim tempie, więc uznaję, że pochwały szczere a nie tylko kurtuazyjne :hyhy:




 
 
kot Wysłany: 2013-09-23, 09:50   

Starsza Kobieta


Wiek: 38
Dołączyła: 04 Wrz 2008
Posty: 4598
Skąd: z dachu
Nie ma za co, fajnie, że Wam się sprawdziła :)




Gonia
Hania
:police:
Demony Bezsilności: Niewarto, Zatrudno i Zastrasznie
 
 
Sasana Wysłany: 2014-07-09, 23:03   

Forumowy wyjadacz


Wiek: 35
Dołączyła: 11 Mar 2009
Posty: 2581
Wyciągam, bo ostatnio byłam wkręcona w temat :hyhy:

U mnie chrzciny na 12 osób dorosłych i 7 dzieci w tym dwoje małych.
Robiłam w domu i w sumie zrobiłam górę żarcia, stanowczo za dużo choć i tak początkowo w planach było więcej.

Moje menu.
1 Zupa krem z porów (dzieci nazwały ja krem bleee... Smarkacze nie znają się na tym co dobre ;) ) z tego przepisu:
http://http://kuchnialidl...wa-z-lubczykiem
jest rewelacyjna ale ze wszystkimi dodatkami. Dorosłym smakowało bardzo.
2. Schab pieczony z ziemniakami i sałatka z ogórków
3. Na deser lody z owocami.
Tzw. Zimna płyta
- rolada szpinakowo-łososiowa, którą polecała skrawek - pyszna jest, uparłam się na nią ;)
- roladki z szynki z serem białym w sosie jogurtowym
- sałatka z tunczykiem i makaronem
- sałatka z kurczakiem i ryżem
- pomidorki koktailowe z mozzarellą mini i świeżą bazylią
- pierożki pieczone nadziewane kurczakiem, pieczarkami, papryka i serem
- jaja w majonezie
- talerz wędlin


Potem był jeszcze tort i kawa.
plus owoce i ciasta, ciasteczka wystawione na paterach.

Na ciepłą kolację miał być gulasz bogracz coś ala Strogonow, nie podany, bo wszyscy byli objedzeni na amen.

Dużo za dużo tego jedzenia.
Jakbym miała polecać to na pewno zupę, sałatkę z pomidorków, roladę i roladki oraz pierożki, tyle, że one pracochłonne są z lekka. Plus jest taki, że po zrobieniu można je zamrozić i podać później, nic nie tracą takie odgrzewane :)




 
 
Casik Wysłany: 2014-07-14, 10:22   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 2111
Skąd: okolice
Sasana, a można przepis na te pierożki




Razem
Julia
Zuzia
 
 
Sasana Wysłany: 2014-07-15, 20:48   

Forumowy wyjadacz


Wiek: 35
Dołączyła: 11 Mar 2009
Posty: 2581
Casik wrzucę jutro, dziś już padam na twarz a jest trochę do przepisania ;)




 
 
Sasana Wysłany: 2014-07-17, 09:28   

Forumowy wyjadacz


Wiek: 35
Dołączyła: 11 Mar 2009
Posty: 2581
Casik proszę:


PIEROŻKI IMPREZOWO

CIASTO

1 kg maki
10 dag drożdży
¾ kostki margaryny (roztopionej)
2 żółtka (białka zostawiamy do posmarowania pierogów przed pieczeniem)
1 jajo
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
½ l mleka

Drożdże rozrobić z cukrem w mleku o temp. pokojowej. Wszystkie składniki dodać do drożdży i wyrobić ciasto (można robotem). Ma być takie jak na pierogi. Gotowe ciasto rozwałkować troszkę grubiej i wykrawać kółka wielkości filiżanki. Nałożyć farsz, posmarować po wierzchu białkiem jaja i piec w piekarniku na złoty kolor (ok.180 stopni C., przez 10 do 20 minut).

FARSZ

1 duży por pokorojony w paseczki
2 duże cebule posiekane
2-3 kolorowe papryki pokrojone w paseczki
80 dag pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki
1 kg fileta z piersi kurczaka pokrojonego w drobną kostkę
20-25 dag sera żółtego startego na grubej tarce
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
Olej/oliwa do smażenia
Przyprawa gros
Sól, pieprz


Por i cebulę zeszklić na oleju lub oliwie. Paprykę i pieczarki poddusić na oleju/oliwie. Kurczaka podsmażyć na patelni z przyprawą gyros. Wszystko razem wymieszać i dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku albo w czasie smażenia albo już pod koniec. Wymieszać.

UWAGI:
Farsz można zrobić dzień nawet dwa wcześniej, natomiast ciasto na pierogi po wyrobieniu należy od razu wykorzystać ponieważ przez drożdże zacznie rosnąć.

Pierogi można po upieczeniu zamrozić :)

Smakują na zimno i na ciepło.


Do pierożków można podać sos czosnkowy, tatziki, tysiąca wysp a nawet pomidorowy.

SMACZNEGO :)

Z tej porcji wychodzi jakieś 70-80 sztuk.




 
 
Casik Wysłany: 2014-07-18, 20:35   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 2111
Skąd: okolice
Sasana a te pierożki można zrobić dzień wcześniej a w czasie imprezy podgrzać??




Razem
Julia
Zuzia
 
 
Sasana Wysłany: 2014-07-19, 21:10   

Forumowy wyjadacz


Wiek: 35
Dołączyła: 11 Mar 2009
Posty: 2581
Można spokojnie :) można je nawet zamrozić i tym samym zrobić je na spokojnie jeszcze wcześniej ;) choć Magda Gessler pewnie nie byłaby zadowolona :hyhy:




 
 
madziamadzia123 Wysłany: 2016-01-25, 08:30   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączyła: 15 Sty 2016
Posty: 4
Pyszne i zdrowe jedzenie zamówisz w ramach cateringu, wybierając www.babiniec-cafe.pl na przykład na terenie Krakowa.
Ostatnio zmieniony przez Nabla 2016-01-25, 08:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group