Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki garnek do mleka, kasz, itd...
Autor Wiadomość
adriana Wysłany: 2014-03-11, 18:21   Jaki garnek do mleka, kasz, itd...

Starsza Kobieta


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 5985
Mam płytę indukcyjną i garnki z grubym dnem ale ZA KAŻDYM RAZEM podczas gotowania kasz wszelakich przypalają mi się one. Nie jakoś tragicznie, ale do dna przywiera warstwa, która się nie domywa w zmywarce i muszę ostro szorować ręcznie... Strasznie mnie to irytuje i z chęcią kupię coś sensowniejszego tylko co?

Macie do polecenia jakieś gary do takich akcji? Tylko w miarę duże, bo kasze to czasem i z dwóch litrów gotuję ;)





mama domowa
ArtAda
 
 
 
Izabellina Wysłany: 2014-03-31, 18:51   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączył: 31 Mar 2014
Posty: 2
ja mam zestaw garnków przecudnych, mają bardzo grube dno, są ciężkie i nigdy mi się nic nie przypaliło, a często owsiankę gotuję czy sos beszamelowy i wszystko ok!
*Reg. VI 4
Ostatnio zmieniony przez Nabla 2014-03-31, 20:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Truskawka Wysłany: 2016-04-01, 09:15   

Net włączony- gar z zupą spalony


Wiek: 40
Dołączyła: 10 Wrz 2008
Posty: 1087
Odgrzebuje temat.
Pilnie potrzebuję czegoś do gotowania zup mlecznych - w dotychczas używanym zwykłym emaliowanym rondelku (jakaś chińszczyzna) wypaliła się dziura I potrzebuję czegoś nowego. Mam kolejny emaliowany (Emalia Olkusz) - przypala się niemiłosiernie. mam specjalny do mleka z podwójnymi ściankami I płaszczem wodnym - gotuje się niemiłosiernie długo, na dodatek nie ma płaskiego dna więc nie prawdza się na kuchence elektrycznej.
Polecicie coś?
Tylko pilnie, bo małolaty zupy mleczne jedzą codziennie a ja zwariuję od codziennego szorowania.





(') 20.11.2010
 
 
Nabla Wysłany: 2016-04-01, 09:33   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
Truskawka, jaką masz kuchenkę? Elektryczną, gazową, indykcyjną?

Przy gazowej - stal nierdzewna z dość cienkim dnem, jeśli gotujesz zupy "z wkładką" - czyli dorzucasz do nich coś gęstego, jakąś kaszę czy makaron. Jak tylko podgrzewasz samo mleko to może być z grubszym. Przy elektrycznej w zasadzie grubne dno będzie Ci zbędne w każdym przypadku (sama płyta kuchenki działa podobnie, jest długo gorąca)




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
Truskawka Wysłany: 2016-04-22, 06:20   

Net włączony- gar z zupą spalony


Wiek: 40
Dołączyła: 10 Wrz 2008
Posty: 1087
Elektryczną. I gotuję mleko z wkładką (manna, płatki ryżowe, owsiane, inne, kluski lane).





(') 20.11.2010
 
 
samośka Wysłany: 2016-05-31, 19:07   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączył: 17 Lip 2014
Posty: 21
doskonale rozumiem to uczucie, mialam ten sam problem. Znajomy polecił mi stronę www.babiniec-cafe.pl gdzie znajdziecie masę porządnych garnków z dokładnym opisem każdego z nich. Ja nie żałuję i nareszcie nie muszę sie martwić skrobaniem przypalonego jedzenia...bardzo irytujacym skrobaniem





Ostatnio zmieniony przez Nabla 2016-05-31, 19:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group