Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
PASTY DO CHLEBA
Autor Wiadomość
magdagee Wysłany: 2012-06-14, 23:14   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Jak do nas trafilas?: z Gimbli
Wiek: 42
Dołączyła: 06 Wrz 2008
Posty: 433
Skąd: wawa
focia napisał/a:
Ja dziś przypadkiem odkryłam - mięso z rosołu (udko z idnyka, z kurczaka) zmielone z gotowaną marchewką, pietruszką, selerem. Dodaję do tego podduszoną na oliwie drobno posiekaną cebulkę, pieprz, sól.



takie coś jest tez genialne jako farsz do pierogów, nalesników i krokietów :)






Mariuszek :)
 
 
focia Wysłany: 2012-06-15, 05:33   

Starsza Kobieta


Wiek: 27
Dołączyła: 04 Wrz 2008
Posty: 5584
Skąd: Warszawa
No właśnie zostało mi z robienia pseudopyz i stwierdziłam, że a nuż widelec... :)




 
 
magdagee Wysłany: 2012-06-15, 08:12   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Jak do nas trafilas?: z Gimbli
Wiek: 42
Dołączyła: 06 Wrz 2008
Posty: 433
Skąd: wawa
focia napisał/a:
No właśnie zostało mi z robienia pseudopyz i stwierdziłam, że a nuż widelec... :)


oj pyzy - a fuj ;)

moja matka dodawała to też do zapiekanek z makaronem lub ziemniakami, taki przekładaniec:
miesko, ziemniaki/makaron ewentualnie sos pomidorowy lub oliwa i na górę serek starty i bach do piekarnika i się jadło w kryzysie ;)






Mariuszek :)
 
 
focia Wysłany: 2012-06-15, 13:03   

Starsza Kobieta


Wiek: 27
Dołączyła: 04 Wrz 2008
Posty: 5584
Skąd: Warszawa
O, dzięki :) Aktualnie kombinuję jedzenie po tytułem bezmlecznie i bezjajecznie, taka zapiekanka byłaby niezła :) No, bez sera :)




 
 
poohatka Wysłany: 2013-09-20, 12:27   
Starsza Kobieta
It is I, pooh!


Jak do nas trafilas?: G.
Wiek: 34
Dołączyła: 03 Wrz 2008
Posty: 6260
tu chyba może pasować?




P.
:police: rodzinna pasja
 
 
 
Nabla Wysłany: 2013-09-20, 12:35   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
:ok:




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
Smerfa Wysłany: 2014-02-25, 19:05   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączyła: 15 Lut 2014
Posty: 10
Skąd: Polska
Dla amatorów past do pieczywa proponuję coś takiego :

MUS Z ŁOSOSIA
200 g surowego łososia
200 g wędzonego łososia [ciach]
4 korniszony
2 szalotki
100 g masła
pieprz i sólKorniszony pokroić drobniutko. Masło, oba rodzaje
łososia i szalotki zmiksować na bardzo gładką masę.
Wymieszać z korniszonami. Doprawić do smaku.
Foremki na mus wyłożyć folią do żywności. Włożyć mus do
foremek, dobrze dociskając i wyrównując powierzchnię.
Wstawić do lodówki, na co najmniej 2 godziny.
Wyłożyć mus na talerze rozwijając z folii. Ozdobić płatkami
wędzonego łososia i ziołami.

Nam bardzo smakowało, za drugim razem dałam z podwójnej porcji wędzonego, bo nie miałam świeżego i też super wyszło

I tak wytnę, więc daruj sobie.... *Reg. VI 4 *Nabla
Ostatnio zmieniony przez Nabla 2014-02-25, 20:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
anastazja90 Wysłany: 2014-02-27, 22:19   

Pampersa mi dali i nowym nazwali


Wiek: 27
Dołączyła: 27 Lut 2014
Posty: 10
Za chwilę oszaleję! :D Jest już prawie północ a ja mam teraz ochiotę zrobić te wszystkie pasty :p
 
 
joannak Wysłany: 2014-04-14, 09:25   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączył: 13 Kwi 2014
Posty: 45
Jako alternatywę dla masła robię pastę z awokado - pasuję praktycznie do wszystkiego, ponieważ awokado nie ma jakiegoś specjalnego smaku.
 
 
Mala__Di Wysłany: 2014-12-10, 22:21   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Wiek: 36
Dołączyła: 20 Paź 2010
Posty: 522
Ja robię np. taką pastę z awokado:

2 jajka ugotowane na twardo
1 obrane i trochę pokrojone awokado
1 dymka wraz z zieloną częścią
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Awokado miksuję w blenderze na gładką masę, jajka i cebulkę kroję w drobną kostkę, mieszam z awokado i czosnkiem. Dodaję sól i pieprz. Dolewam oliwę z oliwek i mieszam dokładnie.
 
 
Nabla Wysłany: 2016-01-14, 20:23   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
Tuńczyk z puszki (w sosie własnym) + awokado + szczypiorek + drobno posiekane chilli + sok z połowy cytryny + sól :lizak:




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
patllinka Wysłany: 2016-07-25, 10:21   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączyła: 27 Sie 2015
Posty: 10
Ja robię swój hummus;)
 
 
loozik1 Wysłany: 2016-10-25, 08:11   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Jak do nas trafilas?: tak o
Wiek: 27
Dołączyła: 07 Wrz 2016
Posty: 1
Mala__Di napisał/a:
Ja robię np. taką pastę z awokado:

2 jajka ugotowane na twardo
1 obrane i trochę pokrojone awokado
1 dymka wraz z zieloną częścią
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Awokado miksuję w blenderze na gładką masę, jajka i cebulkę kroję w drobną kostkę, mieszam z awokado i czosnkiem. Dodaję sól i pieprz. Dolewam oliwę z oliwek i mieszam dokładnie.




Super przepis, wielkie dzięki!
<ciach>
Ostatnio zmieniony przez Nabla 2016-10-25, 08:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group