Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
gotowanie na parze
Autor Wiadomość
Madziara*x Wysłany: 2012-12-31, 08:46   

Forumowy wyjadacz
Dream's for sale ...


Jak do nas trafilas?: G.
Wiek: 33
Dołączyła: 13 Wrz 2008
Posty: 2374
Skąd: Ze wsi :)
Share napisał/a:
losos zrobiony w parowarze
A jak go robisz ? Doprawiasz ? Cały czas się obawiam, ze nie będę umiała doprawić tych mięs, ryb przez co nie będzie smaku...
 
 
Share Wysłany: 2012-12-31, 15:49   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Jak do nas trafilas?: z Gimbli
Dołączyła: 08 Wrz 2008
Posty: 459
Skąd: Wawa
Madziara*x napisał/a:
Share napisał/a:
losos zrobiony w parowarze
A jak go robisz ? Doprawiasz ? Cały czas się obawiam, ze nie będę umiała doprawić tych mięs, ryb przez co nie będzie smaku...


Pare razy poszlaalm z przyprawami, ale mi przez to mniej smakowalo. Sam losos jest smaczny, taki maslany wiec nie chcac go psuc dodaje tylko przyprawy do pojemnika na przyprawy - tam sypie cokolwiek bo moim zdaniem to nie bardzo czuc :) Natomiast na samego lososie to np tylko sol ziolowa.
A za to mieso tzn ja najczesciej kurczaka obie to najpierw marynuje, bo sam mi sie bardzo suchy wydaje, w oliwie i ziolach i dopiero do parowaru.
 
 
Madziara*x Wysłany: 2013-01-03, 19:17   

Forumowy wyjadacz
Dream's for sale ...


Jak do nas trafilas?: G.
Wiek: 33
Dołączyła: 13 Wrz 2008
Posty: 2374
Skąd: Ze wsi :)
Znalazłam właśnie, dość dużo przepisów, kilka przeczytałam, fajnie brzmią :)

Przepisy

Teraz czekam na kuriera z parowarem ;)
 
 
Madziara*x Wysłany: 2013-01-18, 13:43   

Forumowy wyjadacz
Dream's for sale ...


Jak do nas trafilas?: G.
Wiek: 33
Dołączyła: 13 Wrz 2008
Posty: 2374
Skąd: Ze wsi :)
Share napisał/a:
Koniecznie daj znac bo bardzo chce kupic.
Książki już mam, przejrzałam.
I tak, najbardziej mi pasuje ta pierwsza. Fajne przepisy, sensownie opisane.
Druga może być, ale chyba odstawię na półkę ;) bo przepisy z pierwszej, mi pasują bardziej.

A u nas hit to łosoś w koperku i gruszki, które wydrążam troszkę, wkładam tam 2-3 kawałki czekolady i paruję ... niebo w gębie (aż nie liczę kalorii ;) )
 
 
Oleta Wysłany: 2013-02-09, 18:55   

Forumowy wyjadacz


Jak do nas trafilas?: z forum na G!
Dołączyła: 01 Wrz 2008
Posty: 2666
Skąd: Sopot
Mam pytanie: czy któraś z Was gotowała w bambusowym parowniku? Np.takim: http://allegro.pl/ko-paro...3007397290.html ...?
Korci mnie, żeby spróbować. Może ktoś ma jakieś doświadczenia?

(Najbardziej nurtuje mnie głupie pytanie: jak to się myje, np.z zapachu ryby, którą się parowało...?)




Ludzie, którzy traktują samych siebie zbyt poważnie, mają smutne życie!
 
 
Nabla Wysłany: 2013-02-09, 22:49   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
Nie da się tego domyć niestety :zdegustowany: Z przyklejonych won-tonów zwłaszcza.




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
Oleta Wysłany: 2013-02-10, 09:37   

Forumowy wyjadacz


Jak do nas trafilas?: z forum na G!
Dołączyła: 01 Wrz 2008
Posty: 2666
Skąd: Sopot
No właśnie tego się obawiałam...
Czyli trzeba mieć z założenia kilka - każdy do czegoś innego? I rozumiem, że w zmywarce by się rozpadły? ;)




Ludzie, którzy traktują samych siebie zbyt poważnie, mają smutne życie!
 
 
green Wysłany: 2013-03-14, 08:23   

Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączyła: 12 Mar 2013
Posty: 24
Ja ostatnio bardzo zainteresowałam się tematyką gotowania na parze, bo szukam wszystkiego na temat niskokalorycznego jedzonka, chce diametralnie zmienić sposób gotowania jedzenia w mojej kuchni ponieważ widzę jak dużo błędów popełniam z natury tych za dużo kalorii, mam zamiar czytać na ten temat i wprowadzać w życie. Ostatnio przeczytałam ciekawy artykuł Gotowanie na parze Proszę o podzielenie się osobistymi doświadczeniami opiniami na ten temat.

*Usunęłam hiperłącze, reg VI 4 *Nabla
Ostatnio zmieniony przez Nabla 2013-03-18, 10:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
karola78 Wysłany: 2014-05-15, 07:47   

Forumowy wyjadacz


Wiek: 40
Dołączyła: 03 Wrz 2008
Posty: 2602
Skąd: z pracy...ale ciii
Wyciągam.

Niedawno stałam się szczęśliwą posiadaczką parowara. Pierwszy pełny obiad zaliczony (pierś z kurczaka, ziemniaki, brokuły, kalafior).
Co do mycia to luz, bo wszystkie części (oprócz podstawy) mogę myć w zmywarce.

Pisałyście o pierogach. Mam gotowe pierogi do odgrzania. Ile czasu je grzać?





 
 
peahen Wysłany: 2017-02-16, 08:59   

Temat po temacie, a bałagan w chacie


Dołączyła: 20 Sty 2010
Posty: 212
Ja również przymierzam się do kupienia parowaru. Szukam też książki z przepisami. Coś ciekawe się w tym temacie ukazało? Madziara*x pokazywała coś, ale było to dawno temu i linki wygasły...




 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group