Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
gotowanie na parze
Autor Wiadomość
Patka Wysłany: 2010-02-17, 21:09   

Starsza Kobieta


Jak do nas trafilas?: G.
Wiek: 33
Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 3942
Kasia napisał/a:
Patka, jak robisz sosy?.

w sumie,to normalnie :) jak i na gazie..
kroję jakieś tam mięsko, przyprawiam je, dodaję warzywa np. ,wrzucam do tej miseczki,podlewam lekko woda i włączam parowar :)
na koniec dodaję śmietanę :lizak:









Czemu myślę o rzeżusze? czy wciąż o niej myśleć muszę? :)
 
 
 
Nandini Wysłany: 2010-02-17, 23:25   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Dołączyła: 21 Sty 2009
Posty: 596
Skąd: w-wa
Ja mam ten zelmera niebieski, trzeci od góry. Sprawdza się super.

Patka napisał/a:
a zalałaś go wodą?

Eee, także tego, chyba wiem co zrobiłam źle :masakra: :rotfl:

Z tymi sosami to dobry pomysł, może jutro spróbuję
 
 
Patka Wysłany: 2010-02-18, 06:55   

Starsza Kobieta


Jak do nas trafilas?: G.
Wiek: 33
Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 3942
Nandini napisał/a:
Eee, także tego, chyba wiem co zrobiłam źle :masakra: :rotfl:

:rotfl:









Czemu myślę o rzeżusze? czy wciąż o niej myśleć muszę? :)
 
 
 
alexa Wysłany: 2010-02-18, 12:33   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 19610
Skąd: ...
Patka napisał/a:
Jak dla mnie nie ma czegoś takie,co powinien parowar mieć- wszystkie teraz robione "na jednoo kopyto" . Myślę,że warto tylko zainwestować w jakąś sprawdzoną w miarę firmę,żeby nie musieć wymieniać go za chwilę z powodu kiepskiego materiału.


Dlatego tez chyba zdecyduję się na ten Phillipsa
http://www.allegro.pl/ite...osc_zdrowo.html

Doczytalam, ze ma jakis pojemnik na przyprawy - nie mam pojęcia czy to się przydaje czy nie ale brzmi dobrze :rotfl: I na pewno chcę zeby mial wyswietlacz.
Dziewczyny a kupowałyscie jakies książki z przepisami czy tak same tworzycie tylko?

Patka a ze tak spytam jaką smietanę? Polewasz nią po prostu to co juz jest w srodku tak? :zawstydzony:




 
 
zosiabg Wysłany: 2010-02-18, 13:02   

Starsza Kobieta


Wiek: 32
Dołączyła: 15 Paź 2008
Posty: 4061
W moim to na przyprawy wygląda tak, że misa z wodą nie jest na całej objętosci, a kawalek można uzupełnić wywarami, ziołami.




 
 
fastyna Wysłany: 2010-02-18, 13:47   

Starsza Kobieta
leniwiec


Wiek: 32
Dołączyła: 29 Wrz 2008
Posty: 6610
pojemnik na przyprawy jest super :) w moim tez jest, mamy zelmera takiego

wsypujemy do tego pojemniczka zioła i wszystko fajnie przechodzi aromatem i w całym domu jak pachnie :)







mój nałóg - blog
 
 
 
zojka Wysłany: 2010-02-18, 13:56   

Temat po temacie, a bałagan w chacie


Wiek: 40
Dołączyła: 09 Wrz 2008
Posty: 230
Skąd: już nie z Zielonki
Niestety mam tylko zwykły piętrowy sitkowy garnek, ale i tak uwielbiam parowe jedzonko... wlazłam tu z nadzieją na inspirację, co jeszcze można na parze zrobić.





 
 
Patka Wysłany: 2010-02-18, 19:22   

Starsza Kobieta


Jak do nas trafilas?: G.
Wiek: 33
Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 3942
alexa napisał/a:
Patka a ze tak spytam jaką smietanę? Polewasz nią po prostu to co juz jest w srodku tak? :zawstydzony:

jak już się to mięso "uparuje" , zrobi się sosik,to zabielam go śmietaną,po prostu dodaję łyżkę lub dwie do tego, co wyszło.
:)









Czemu myślę o rzeżusze? czy wciąż o niej myśleć muszę? :)
 
 
 
alexa Wysłany: 2010-02-18, 20:24   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 19610
Skąd: ...
Patka napisał/a:
alexa napisał/a:
Patka a ze tak spytam jaką smietanę? Polewasz nią po prostu to co juz jest w srodku tak? :zawstydzony:

jak już się to mięso "uparuje" , zrobi się sosik,to zabielam go śmietaną,po prostu dodaję łyżkę lub dwie do tego, co wyszło.
:)


Zakodowalam - dzięki :)

Fastyna to ten? Bo tu nie wspominają nic o dodatkowym pojemniku na przyprawy i teraz nie wiem :niepewny:
http://www.allegro.pl/ite...lcd_kurier.html




 
 
fastyna Wysłany: 2010-02-19, 08:41   

Starsza Kobieta
leniwiec


Wiek: 32
Dołączyła: 29 Wrz 2008
Posty: 6610
tak to ten :)
dzisiaj zrobię fotę jak to wygląda to wkleję później







mój nałóg - blog
 
 
 
fastyna Wysłany: 2010-02-24, 12:47   

Starsza Kobieta
leniwiec


Wiek: 32
Dołączyła: 29 Wrz 2008
Posty: 6610
tak wygląda u mnie pojemnik na wodę i ten dyfuzor pary czy jak to sie tam nazywa

na to się nakłada tackę na skapującą wodę i w to kółko wie właśnie wsypuje przyprawy. Przez tą siateczkę leci para a jedzenie przesiąka aromatem

numer modelu







mój nałóg - blog
 
 
 
stefani Wysłany: 2010-06-11, 11:47   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączyła: 14 Kwi 2010
Posty: 2
A macie jakieś przepisy na taki parowar (oprócz tych z książki dołączonej przez producenta):


Polecam ten parowar tak w ogole...
 
 
adriana Wysłany: 2010-09-07, 09:25   

Starsza Kobieta


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 5985
Wyciągam, bo przymierzam się do zakupu. alexa, jaki w końcu kupiłaś?

Czy Wy gotujecie w nich codziennie czy tylko od czasu do czasu?





mama domowa
ArtAda
 
 
 
Kary Wysłany: 2010-09-07, 09:26   

Starsza Kobieta


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 7429
Skąd: z lasu
adriana napisał/a:
Czy Wy gotujecie w nich codziennie czy tylko od czasu do czasu?


Ja gotuję głównie dla dzieci i w łikendy. W tygodniu nie chce mi się tego stale myć :zawstydzony:




Łobuz Maksymalny
Miko
 
 
Alma_ Wysłany: 2010-09-07, 09:29   

Starsza Kobieta


Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 4490
Patka napisał/a:

ja za pierwszym razem wrzuciłam ryż na sucho do parowaru i zastanawiałam się ,co to za chłam kupiłam, że ryż nawet nie chce się uparować ;)
ale zalany wodą i gotowany na parze przez ok. 40 min, wyszedł idealny :) też brązowy

Ale skoro ryż i tak trzeba zalewać wodą, to jaka jest przewaga tego parowanego nad gotowanym tradycyjnie w garnku?




 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group