Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
PASTY DO CHLEBA
Autor Wiadomość
positive Wysłany: 2009-04-27, 17:34   

Starsza Kobieta


Jak do nas trafilas?: stara historia
Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 6022
Skąd: z widokiem na morze
late, a co robisz ze składnikami tej drugiej pasty? Mielisz, siekasz - jak drobno powinno to być rozdrobnione, żeby się trzymało? I ile majonezu w stosunku do musztardy (tak standardowo)?




 
 
late Wysłany: 2009-04-27, 22:33   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Dołączyła: 11 Paź 2008
Posty: 1383
Skąd: Anglia
positive, kurczaka kroje w kostke, kukurydze zostawiam taka, jaka jest - ogolnie nie trzyma sie to za bardzo :oczami:
Majonez - najlepiej jakis gesty i musztarda do smaku (ale nie za duzo, zeby nie zdominowala smaku, dla mnie po prostu z samym majonezem jest zbyt mdle, dlatego dodaje musztarde). Zalezy tez jaka to musztarda (my tutaj najczesciej mamy English mustard - dosc ostra i kwaskowata z ziolami), nigdy nie probowalam francuskiej :| Mysle, ze dobrze by sie komponowala jakas kremska, czy z miodem itp.
Sol, pieprz - tez do smaku.

Czasami dodaje tez rodzynki, ale nie kazdy lubi kanapki na slodko ;)
 
 
Loxia Wysłany: 2010-12-07, 14:21   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Dołączyła: 01 Wrz 2008
Posty: 1489
poszukuję przepisów na pasty do chleba bez:
jajek, twarogu i makreli.

ratujcie :)




Teraz jest czas na początek, jutro będzie za późno.
 
 
Alma_ Wysłany: 2010-12-07, 14:32   

Starsza Kobieta


Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 4490
Ostatnio jadłam taką: http://pychotka.pl/przepi...-kaparami-.html :lizak:




 
 
nieznajowa Wysłany: 2010-12-07, 15:22   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 1797
Alma_, mniam :) Muszę zrobić. Tylko kaparów dawno nie widzialam poza duzymi marketami...




 
 
Alma_ Wysłany: 2010-12-07, 18:19   

Starsza Kobieta


Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 4490
nieznajowa, w tym sklepie rybnym, który Ci ostatnio polecałam są - te duże :lizak:




 
 
nieznajowa Wysłany: 2010-12-07, 21:18   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 1797
Alma, dzieki, super :) Musze tam kiedys zajrzeć :) Albo w końcu zrobie zakupy w Almie przez net ;) Bo mi teraz wszędzie daleko :roll:




 
 
late Wysłany: 2010-12-09, 10:19   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Dołączyła: 11 Paź 2008
Posty: 1383
Skąd: Anglia
a propos past bez makreli ;) :cool2: :mad: to właśnie zjadłam:

- makrela wędzona na słodko
- jogurt naturalny
- szczypiorek
- sol i pieprz

pycha!

A na serio, to:

- pasta z orzechów zmiksowanych z serem pleśniowym i kwaśną śmietaną
- psta z czerwonej fasoli (fasole miksujemy i doprawiamy wedle upodobań, np. chilli, ogórki konserwowe, cebulka itp.)
 
 
Karenina Wysłany: 2011-01-31, 14:56   

Pampersa mi dali i nowym nazwali


Wiek: 34
Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 24
Kiedy nie ma świeżych warzyw robię pastę z kukurydzy konserwowej:
puszkę kukurydzy odsączam, miksuję z ząbkiem czosnku, odrobiną pieprzu i soli. Na koniec dodaję łyżkę jogurtu naturalnego i łyżkę majonezu.

Kiedy zrobiłam po raz pierwszy i zapytałam męża jakie są składniki powiedział, że na pewno ser żółty i jajko :)




 
 
Nabla Wysłany: 2012-02-02, 11:31   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
Wczorajsza improwizacja:
- resztki pieczonego kurczaka (ususzonego na wior, nie ma to jak supermarketowe zarcie w czasie remontu ;) ) zmielone w blenderze
- awokado
- drobno posiekana czerwona cebula
- sok z cytryny
- sol, pieprz

Wszystko awokado rozgniesc widelcem i rozmieszac na gladko z mielonym miesem i cytryna, domieszac przyprawy i siekana cebule. Do podania przyda sie jeszcze pomidor.




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
Ankmur Wysłany: 2012-02-03, 13:06   
Temat po temacie, a bałagan w chacie


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 224
a ja robie paste taka;
avokado miekkie rozgniesc , jajka na twardo, cebulka w kostke pokrojona, majonez, mozna dodac tez do smalu musztary, sol, pieprz
 
 
Keito Wysłany: 2012-04-03, 17:09   

Forumowy wyjadacz


Jak do nas trafilas?: z punktu G.
Wiek: 37
Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 2281
Skąd: ze wsi... ;)
Pasta z białej fasoli - najprostsza i najpyszniejsza:

3 puszki białej fasoli w zalewie
2-3 ząbki czosnku (wg uznania)
oliwa z oliwek

Fasolę odsączyć, wrzucić do garnka i podgrzać. Zrobi się taka breja, nie przejmować się, bo potem doda się oliwy. Fasola musi być gorąca, dodać rozgnieciony czosnek i tłuczkiem do ziemniaków zrobić pastę. Mogą być grudki i kawałki fasoli, ale wtedy jest smaczniejsza ;) Na koniec zalać oliwą. Najlepsza jest na ciepło z ciabatą lub ciemnym pieczywem :)




 
 
focia Wysłany: 2012-06-14, 18:49   

Starsza Kobieta


Wiek: 27
Dołączyła: 04 Wrz 2008
Posty: 5584
Skąd: Warszawa
Ja dziś przypadkiem odkryłam - mięso z rosołu (udko z idnyka, z kurczaka) zmielone z gotowaną marchewką, pietruszką, selerem. Dodaję do tego podduszoną na oliwie drobno posiekaną cebulkę, pieprz, sól.




 
 
Agata22 Wysłany: 2012-06-14, 21:02   
Starsza Kobieta


Wiek: 36
Dołączyła: 03 Wrz 2008
Posty: 4053
focia napisał/a:
Ja dziś przypadkiem odkryłam - mięso z rosołu (udko z idnyka, z kurczaka) zmielone z gotowaną marchewką, pietruszką, selerem. Dodaję do tego podduszoną na oliwie drobno posiekaną cebulkę, pieprz, sól

to ja też wykorzystuję mięso z rosołu ale dodaję cebulkę surową i ogórek konserwowy albo kiszony
 
 
moniqueee Wysłany: 2012-06-14, 22:36   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączyła: 03 Wrz 2008
Posty: 1158
focia napisał/a:
Ja dziś przypadkiem odkryłam - mięso z rosołu (udko z idnyka, z kurczaka) zmielone z gotowaną marchewką, pietruszką, selerem. Dodaję do tego podduszoną na oliwie drobno posiekaną cebulkę, pieprz, sól.


rewelacyjny pomysł! :ok:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group