Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
rosół- jak go gotować i trochę teorii
Autor Wiadomość
dobbi Wysłany: 2009-10-31, 12:39   

Starsza Kobieta
pudernica i dewota


Dołączyła: 12 Wrz 2008
Posty: 5082
Skąd: z dziupli Chewbaki
tylko że warzywa z rosołu chyba nie nadają się na sałatkę bo sa zbyt rozgotowane.




z pozdrowieniami
 
 
markdottir Wysłany: 2009-10-31, 12:41   

Starsza Kobieta
Wojtek, lat 12 i pogodynka


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 8107
Skąd: z szuflady
być może. nie znam się.
cholera, dupa ze mnie a nie kucharka :lol:





Madame rośnie i Mademoiselle też
1% dla Patryka
 
 
adriana Wysłany: 2009-10-31, 13:29   

Starsza Kobieta


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 5985
Ja gotowane mięso uwielbiam więc pochłaniam każdą ilość ;) ale można sałatkę zrobić jakąś - ja bardzo lubię z ryżem, ananasem i curry.





mama domowa
ArtAda
 
 
 
lideq Wysłany: 2009-10-31, 14:11   

Rozrywka w eterze -głupawka mnie bierze


Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 74
Ja resztki kury utylizuje w stir-fry. Posypiesz curry i nikt sie nie zorientuje, ze mieso z rosolu ;)
 
 
markdottir Wysłany: 2009-10-31, 15:24   

Starsza Kobieta
Wojtek, lat 12 i pogodynka


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 8107
Skąd: z szuflady
różnych efektów się spodziewałam, ale nie tego, ze rosół będzie ABSOLUTNIE BEZ SMAKU :masakra: zero, null, tłusta, gorąca woda.
Także problem warzyw i mięsa sam się rozwiązał :lol:

Kurde, nie myślałam, że tak źle z moim kucharzeniem ;)





Madame rośnie i Mademoiselle też
1% dla Patryka
 
 
adriana Wysłany: 2009-10-31, 15:28   

Starsza Kobieta


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 5985
markdottir, może za mało mięsa a za dużo wody?





mama domowa
ArtAda
 
 
 
markdottir Wysłany: 2009-10-31, 15:34   

Starsza Kobieta
Wojtek, lat 12 i pogodynka


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 8107
Skąd: z szuflady
hmmm akurat tego ile wody w tym wątku nie było :lol:

ile byście dały wody na 1 kg mięsa + 1 kg warzyw?





Madame rośnie i Mademoiselle też
1% dla Patryka
 
 
upta Wysłany: 2009-10-31, 15:35   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 2140
a posoliłas wywar? :niepewny:

mielę mięso rosołowe i robię z niego farsz do pierogów. Warzywa lądują w sałatce jarzynowej




 
 
markdottir Wysłany: 2009-10-31, 15:37   

Starsza Kobieta
Wojtek, lat 12 i pogodynka


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 8107
Skąd: z szuflady
posoliłam, ale może za mało, bo ja z solą jestem mocno na bakier. ;)





Madame rośnie i Mademoiselle też
1% dla Patryka
 
 
adriana Wysłany: 2009-10-31, 15:37   

Starsza Kobieta


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 5985
No ja wody daje tylko tyle, żeby mi wszystko zakryła, nie wiem ile to w litrach na kg wychodzi ;)

upta napisał/a:
a posoliłas wywar? :niepewny:

O właśnie, sól duuużo daje!





mama domowa
ArtAda
 
 
 
markdottir Wysłany: 2009-10-31, 15:39   

Starsza Kobieta
Wojtek, lat 12 i pogodynka


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 8107
Skąd: z szuflady
adriana napisał/a:
No ja wody daje tylko tyle, żeby mi wszystko zakryła, nie wiem ile to w litrach na kg wychodzi ;)

no to wody było w sam raz ;)

dużo to ile? łyżka stołowa to dużo?





Madame rośnie i Mademoiselle też
1% dla Patryka
 
 
Oleska Wysłany: 2009-10-31, 16:05   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Dołączyła: 01 Wrz 2008
Posty: 1593
markdottir napisał/a:
dużo to ile? łyżka stołowa to dużo?
powinno wystarczyć, a jak długo gotowałaś?




Panna Anna
Król Maciuś I
 
 
 
markdottir Wysłany: 2009-10-31, 16:16   

Starsza Kobieta
Wojtek, lat 12 i pogodynka


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 8107
Skąd: z szuflady
2 godziny z małym wąsem.

spróbowałam marchewki i jest bez smaku, reszta ma normalne smaki (mięso jak z rosołu smakuje). Mąż się zastanawia, czy może te udka to nie jest dobra baza na rosół... :niepewny:





Madame rośnie i Mademoiselle też
1% dla Patryka
 
 
dilbi Wysłany: 2009-10-31, 16:21   

Forumowy wyjadacz


Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 2367
Skąd: z poddasza
Czas gotowania ok, jak najbardziej.
Każda część kurczaka jest dobra ( ja robię rosół z korpusów tylko i wychodzi naprawdę ok. )
Może faktycznie dodałaś za mało soli - spróbuj odlać trochę do kubeczka, dodaj trochę soli, wymieszaj i posmakuj - jak się smak poprawi, to będziesz wiedziała w czym problem ;)
Jeśli lubicie - możesz dodać także czarnego, mielonego pieprzu.




Maleńka .
Jeżeli powiedzenie ‘co nas nie zabije to nas wzmocni’ jest prawdziwe, to ja qrw.. już jestem nieśmiertelna!!
 
 
dobbi Wysłany: 2009-10-31, 16:23   

Starsza Kobieta
pudernica i dewota


Dołączyła: 12 Wrz 2008
Posty: 5082
Skąd: z dziupli Chewbaki
cebule z palnika dałas?




z pozdrowieniami
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group