Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Chleby
Autor Wiadomość
moniqueee Wysłany: 2013-12-06, 12:35   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączyła: 03 Wrz 2008
Posty: 1158
Ja nigdy niczym nie smaruję garnka i odchodzi bez problemu - wkładam chleb do rozgrzanego już garnka
 
 
zulam Wysłany: 2013-12-07, 21:39   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 3633
Ja tez dużo piekę w garnku żeliwnym, wkładam do mocno rozgrzanego (ok. pół h w piekarniku) i nie dość że pięknie odchodzi to skórka jest super chrupiąca.
Jeśli do zimnego garnka koniecznie z papierem do pieczenia, najlepszy jest tesco (ten droższy)




 
 
light Wysłany: 2014-12-10, 09:55   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączyła: 19 Wrz 2008
Posty: 1725
Kurczę, dziś odkryłam, że zapomniałam sobie odłożyć zakwas jak ostatnio piekłam chleb :masakra: Nie wiem jak to się stało, bo piekę regularnie od kilku lat i już taki cudowny był :zalamany:
Wiem, że mogę wyhodować nowy, ale to zajmie trochę czasu, a na bieżąco - jak żyć? ;)
Może ktoś z Warszawy mógłby mnie poratować? :padam:




 
 
Fall Wysłany: 2014-12-10, 14:45   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Jak do nas trafilas?: z G.
Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 593
Ja pieke w garnku rzymskim, najpierw go namaczam potem smaruje olejem i obsypuje maka. Wkladam do zimnego piekarnika na 230 st, kiedy temp zostanie osiagnieta pieke w niej jeszcze 10 min, potem zdjemuje przykrywke i pieke ok. 35 min w 210 st. Wychodzi super.




Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
 
 
Wonda Wysłany: 2015-01-04, 10:30   

Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączył: 03 Gru 2013
Posty: 3
Zamarzył mi się taki swój chleb. Obiecałam mężowi, że choć nigdy nie robiłam, to w następny weekend się zmobilizuję. :)
Może poratujecie jakimś fajnym przepisem - jak na pierwszy raz?
 
 
awangarda w stylu retro Wysłany: 2015-01-04, 12:37   

Starsza Kobieta


Wiek: 40
Dołączyła: 06 Wrz 2008
Posty: 3513
moj pierwszy bezglutenowy chleb lezakuje przy kominku :przestraszony: :przestraszony:




"Nie ocalimy wszystkiego, co byśmy pragnęli. Ale uratujemy o wiele więcej, niż mogłoby ocaleć, gdybyśmy w ogóle nie podjęli naszych starań" Sir Peter Scott
 
 
nitka82 Wysłany: 2015-01-04, 13:35   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Jak do nas trafilas?: przypadkiem
Wiek: 35
Dołączyła: 17 Sty 2011
Posty: 456
Awa dasz przepis? Powoli rozstaję się z glutenem ale brakuje mi chleba. Wczoraj w naszym zielarskim kupiłam sobie chleb bg za 7 zł za taką małą blaszkę i zastanawiam się czy by nie wychodziło taniej sobie upiec




"Uda są zawsze dwa.Albo się uda,albo się nie uda..."
W.Cejrowski
 
 
awangarda w stylu retro Wysłany: 2015-01-04, 15:15   

Starsza Kobieta


Wiek: 40
Dołączyła: 06 Wrz 2008
Posty: 3513
nitka82, dzis zrobilam ten:
http://www.olgasmile.com/...siemieniem.html
zamiast komosy dodalam wiecej maki gryczanej. wyszedl naprawde smaczny :szok:




"Nie ocalimy wszystkiego, co byśmy pragnęli. Ale uratujemy o wiele więcej, niż mogłoby ocaleć, gdybyśmy w ogóle nie podjęli naszych starań" Sir Peter Scott
 
 
nitka82 Wysłany: 2015-01-04, 18:08   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Jak do nas trafilas?: przypadkiem
Wiek: 35
Dołączyła: 17 Sty 2011
Posty: 456
Och w końcu jakiś fajny przepis na chleb który wygląda jak chleb i nie ma jakichś wyszukanych składników. Dziękuję będę piec :padam:




"Uda są zawsze dwa.Albo się uda,albo się nie uda..."
W.Cejrowski
 
 
awangarda w stylu retro Wysłany: 2015-01-04, 18:20   

Starsza Kobieta


Wiek: 40
Dołączyła: 06 Wrz 2008
Posty: 3513
nitka82, smakuje cudownie nawet jak jest zimny.




"Nie ocalimy wszystkiego, co byśmy pragnęli. Ale uratujemy o wiele więcej, niż mogłoby ocaleć, gdybyśmy w ogóle nie podjęli naszych starań" Sir Peter Scott
 
 
Evvie Wysłany: 2015-01-05, 09:11   

Poważnie uzależniona


Dołączyła: 16 Lis 2009
Posty: 3289
awa czym mieszałaś ciasto? łapki czy mikser? Jeśli mikser to jaki i jakie końcówki?




Aleksander 2006 Alicja 2008
 
 
awangarda w stylu retro Wysłany: 2015-01-05, 09:21   

Starsza Kobieta


Wiek: 40
Dołączyła: 06 Wrz 2008
Posty: 3513
Evvie napisał/a:
awa czym mieszałaś ciasto? łapki czy mikser? Jeśli mikser to jaki i jakie końcówki?

blenderem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
o takim:




"Nie ocalimy wszystkiego, co byśmy pragnęli. Ale uratujemy o wiele więcej, niż mogłoby ocaleć, gdybyśmy w ogóle nie podjęli naszych starań" Sir Peter Scott
 
 
Evvie Wysłany: 2015-01-05, 09:45   

Poważnie uzależniona


Dołączyła: 16 Lis 2009
Posty: 3289
o.... to nie koniec pytań :hyhy: którą końcówką? tą blendującą? jak długo?????

pożądam własnego chleba bezglutenowego, bo mi się dieta bezglutenowa bez chleba jawi jako głóóóóóóód :masakra:




Aleksander 2006 Alicja 2008
 
 
Mala__Di Wysłany: 2015-01-05, 09:50   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Wiek: 36
Dołączyła: 20 Paź 2010
Posty: 522
Zawsze mi się wydawało, że pieczenie chleba jest skomplikowane... A ten przepis brzmi tak prosto, że może się niedługo skuszę :)
 
 
awangarda w stylu retro Wysłany: 2015-01-05, 10:03   

Starsza Kobieta


Wiek: 40
Dołączyła: 06 Wrz 2008
Posty: 3513
Evvie napisał/a:
którą końcówką? tą blendującą? jak długo?????
główna, z ostrzami. a ile? no chwile, tak, żeby uzyskać konsystencje budyniu.




"Nie ocalimy wszystkiego, co byśmy pragnęli. Ale uratujemy o wiele więcej, niż mogłoby ocaleć, gdybyśmy w ogóle nie podjęli naszych starań" Sir Peter Scott
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group