Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przetwory - wątek zbiorczy ogórkowo-pokrewny
Autor Wiadomość
Domino Wysłany: 2015-08-20, 08:22   

Forumowy wyjadacz


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 2580
:szok:
a co to??? nie robicie w tym roku przetworów???

mam 20 kg pomidorów, chce zrobić keczup i nie mogę się zdecydować który...
czy ze smakoterapii czy olga smile czy też kwestia smaku :oczami:




Tosia
Jurek
 
 
gustawa Wysłany: 2015-08-20, 08:43   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączyła: 08 Wrz 2008
Posty: 1014
Skąd: z nad morza
Domino, ja rok temu zrobiłam tyle keczupu, że w tym roku mam wolne od niego ;)

Ale i tak na dziś i na jutro mam akcję pomidor. Robię takie szybko podduszane pomidory w kawałeczkach i standardowy przecier.
Uwielbiam je i jakoś już sobie bez tych moich pomidorów w słoikach nie wyobrażam zimy.




Ptysiowo
 
 
Madziara*x Wysłany: 2015-08-21, 09:33   

Forumowy wyjadacz
Dream's for sale ...


Jak do nas trafilas?: G.
Wiek: 33
Dołączyła: 13 Wrz 2008
Posty: 2374
Skąd: Ze wsi :)
Domino napisał/a:
nie robicie w tym roku przetworów?
Coś tam działam ;)
M.in: dżem truskawkowy, dżem śliwkowy, dżem brzoskwiniowy, ogórki "kanapkowe", ogórki kiszone, pikle warzywne, papryka w zalewie, konfitura z papierówek, dżem mirabelkowy... W planach jeszcze gruszka, dynia w zalewie, pikle pieczarkowe...



 
 
madzia106 Wysłany: 2015-08-21, 09:40   

Forumowy wyjadacz


Dołączyła: 25 Paź 2008
Posty: 2338
Skąd: Wieliczka
Jak smakują te ogórki kanapkowe? Mogę prosić o przepis?




My

 
 
Madziara*x Wysłany: 2015-08-21, 10:25   

Forumowy wyjadacz
Dream's for sale ...


Jak do nas trafilas?: G.
Wiek: 33
Dołączyła: 13 Wrz 2008
Posty: 2374
Skąd: Ze wsi :)
madzia106 napisał/a:
Jak smakują te ogórki kanapkowe? Mogę prosić o przepis?

Smakują dokładnie tak jak w przepisie :)
 
 
Mika Wysłany: 2015-08-23, 06:43   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 616
Skąd: Z piekła rodem
Madziara proszę o przepis na pikle pieczarkowe :)

Ja w tym roku zrobiłam sos słodko kwaśny ( po rocznej przerwie i ogórki kiszone. Zbieram się do cukinii




Mam ciało osiemnastolatki.
Trzymam je ukryte w szafie
 
 
Netula Wysłany: 2015-08-23, 19:29   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Wiek: 40
Dołączyła: 04 Wrz 2008
Posty: 2185
Skąd: Slask
ja jakies 90 sloikow narazie zaprawilam. Mam konserwowe ogorki, w kary, fasolke szparaagowa, nutelle z sliwek,buraczki... Jeszcze czeka mnie sporo zaprawiania..




 
 
kudłat@ Wysłany: 2015-08-24, 07:49   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Dołączyła: 07 Wrz 2008
Posty: 1232
Skąd: z centrum
Madziara, ładnie wyglądają te twoje przetwory :)
Podzielisz się przepisem na kolorowe warzywa w zalewie? Proszę :)




 
 
Szpilka Wysłany: 2015-08-25, 12:29   
Starsza Kobieta


Wiek: 37
Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 3833
Skąd: Wawa
A co zrobić przerosnietych ogórków? Wróciliśmy dziś z wakacji i zostało mnie jakieś zatrzęsienie przerosnie tych ogórków i cukinii.




...




oooommmmmmm
 
 
Nabla Wysłany: 2015-12-22, 09:43   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
Weteranki sloikowe - help ;)

Potrzebowalam duuuuzy sloj, a w tym dziwnym kraju pusty sloik byl drozszy niz z zawartoscia :oczami: Zatem nabylam ogromny pojemnik wegierskiej calej marynowanej papryki nadziewanej drobno poszatkowana kapusta :zdziwko:
Cos podobnego do:


I teraz nie wiem co z tym dalej zrobic, bo ok, jako surowke do obiadu troche zuzyje (jesli bedzie jadalne, jeszcze nie otwieralam i nie wiem jak smakuje), ale tego jest z 7 litrow :rotfl: Jakis pomysl?




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
behemot Wysłany: 2015-12-22, 17:15   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Dołączyła: 16 Sie 2008
Posty: 1504
Nabla napisał/a:
Zatem nabylam ogromny pojemnik wegierskiej calej marynowanej papryki nadziewanej drobno poszatkowana kapusta :zdziwko:

Węgierski specjał! :love:
Nie wiem jednak, jak inaczej to spożytkować niż tylko jedząc do oporu (Węgrzy jedzą to niemal do każdego dania) lub obdarowując znajomych, jeśli lubią takie wynalazki. ;)
Gorzej (tzn. dla mnie gorzej, bo nie przepadam za taką), jak się trafi na tę ostrzejszą odmianę.




A&R
blogowo
:police:
 
 
 
Oleta Wysłany: 2015-12-22, 21:35   

Forumowy wyjadacz


Jak do nas trafilas?: z forum na G!
Dołączyła: 01 Wrz 2008
Posty: 2666
Skąd: Sopot
A ja miałam właśnie taką piekielnie ostrą wersję węgierskiej papryki nadziewanej kapustą - o mamuniu, jakie to dobre było! :lizak: (Tyle, że ja lubię "ostrości", łzy lecą, w gębę pali, a i tak mi smakuje. ;) )
Ale też nie mam innego pomysłu na to, niż wyjadać jako surówkę do obiadu albo zakąskę do piwa. ;)




Ludzie, którzy traktują samych siebie zbyt poważnie, mają smutne życie!
 
 
zybulowa Wysłany: 2016-01-04, 19:48   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 23 Sie 2013
Posty: 628
Nabla, ja dodaje papryke konserwową do gulaszu, takiego poimprezowego gdzie idzie tez ogórek konserwowy i inne zagrychy :)












Kobiety nie tyją!! Zwiększają tylko erotyczną powierzchnię użytkową.
 
 
nituszka Wysłany: 2016-09-23, 10:37   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączyła: 05 Sty 2011
Posty: 1195
podrzucicie przepis na przetwory z żółtych i pomarańczowych pomidorów?




Gdzie wszyscy wiedzą, że tego nie da się zrobić, przyjdzie ktoś, kto nie wie i to zrobi.

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group