Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Karnawał i Tłusty Czwartek
Autor Wiadomość
D. Wysłany: 2014-02-23, 20:41   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączyła: 08 Wrz 2008
Posty: 2136
Skąd: od siebie
Mychaa ja tez robilam z tego przepisu. Ale walenie w ciasto walkiem mi sie nie usmiecha
Pytanie czy jesli zostawie je na cala noc w lodowce to wystarczy ?






 
 
Nabla Wysłany: 2015-02-11, 18:50   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
Hop, jak tam plany na jutro? ;)

(u mnie grzeją się właśnie bułki cynamonowe, bo smażenia nie lubię)




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
attika Wysłany: 2015-02-11, 19:21   

Temat po temacie, a bałagan w chacie


Dołączyła: 30 Mar 2014
Posty: 231
U mnie domowo to: http://www.mojewypieki.co...homogenizowanym

Ale w pracy mają być jeszcze pączki, faworki i obwarzanki ;) Także na bogato ;)
 
 
alexa Wysłany: 2015-02-11, 21:22   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 19610
Skąd: ...
attika i sprawdzasz temperaturę oleju podczas pieczenia?




 
 
attika Wysłany: 2015-02-11, 21:51   

Temat po temacie, a bałagan w chacie


Dołączyła: 30 Mar 2014
Posty: 231
alexa napisał/a:
attika i sprawdzasz temperaturę oleju podczas pieczenia?

A coś ty ;)

Robiłam już kolejny raz i nie zawracałam sobie tym głowy. Podgrzewam olej, wrzucam pierwszą porcję (kuleczkę) na próbę i najczęściej zmniejszam moc kuchenki. Jeśli rumienią się za szybko to tym bardziej.

Polecam, bo je się robi w trymiga :)
Ja do cynamonu i cukru dodaję odrobinę kardamonu. Pyyyycha :)
 
 
Atir Wysłany: 2015-02-11, 22:08   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 14 Wrz 2008
Posty: 4032
Uuu to już jutro?
Zostałam z niczym. :kwasny:
Dobrze, że Teściowa nas wczoraj chrustem nakarmila.




nowe OBNIŻKI.
obniżka u Weroniki

.
 
 
kot Wysłany: 2015-02-12, 07:29   

Starsza Kobieta


Wiek: 38
Dołączyła: 04 Wrz 2008
Posty: 4598
Skąd: z dachu
Mmmmm, u mnie w pracy właśnie częstowali cieplutkimi pączkami z nadzieniem różanym. Uwielbiam :lizak:

A w domu będą jeszcze muffinki pączkowe, które wczoraj piekłam z dziećmi.




Gonia
Hania
:police:
Demony Bezsilności: Niewarto, Zatrudno i Zastrasznie
 
 
roza20 Wysłany: 2015-02-12, 08:28   
Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Dołączyła: 10 Wrz 2009
Posty: 491
Ja poszłam na łatwizne, paczki oraz faworki kupione :lizak: :rotfl:
 
 
Dobra Wysłany: 2015-02-12, 08:53   

Starsza Kobieta


Wiek: 41
Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 3661
a u nas nietypowo - zamiast pączków - zawijańce cynamonowe.
Łudzę się że uzycie mąki pelnoziarnistej i orkiszowej oraz cukru brązowego jakoś "uratuje" sytuację :masakra:





 
 
awangarda w stylu retro Wysłany: 2015-02-12, 09:09   

Starsza Kobieta


Wiek: 40
Dołączyła: 06 Wrz 2008
Posty: 3513
Nabla napisał/a:
Hop, jak tam plany na jutro? ;)
u mnie banan zamiast paczka :)




"Nie ocalimy wszystkiego, co byśmy pragnęli. Ale uratujemy o wiele więcej, niż mogłoby ocaleć, gdybyśmy w ogóle nie podjęli naszych starań" Sir Peter Scott
 
 
Oleta Wysłany: 2015-02-12, 09:30   

Forumowy wyjadacz


Jak do nas trafilas?: z forum na G!
Dołączyła: 01 Wrz 2008
Posty: 2666
Skąd: Sopot
My po południu idziemy do mojej mamy na faworki - jej faworki są mistrzowskie! :lizak: Co do pączków - zaraz wyruszam na polowanie. ;) Plan jest taki, żeby kupić po kilka z różnych cukierni i przeprowadzić degustację porównawczą. :D




Ludzie, którzy traktują samych siebie zbyt poważnie, mają smutne życie!
 
 
alexa Wysłany: 2015-02-12, 11:28   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 19610
Skąd: ...
attika napisał/a:
alexa napisał/a:
attika i sprawdzasz temperaturę oleju podczas pieczenia?

A coś ty ;)

Robiłam już kolejny raz i nie zawracałam sobie tym głowy. Podgrzewam olej, wrzucam pierwszą porcję (kuleczkę) na próbę i najczęściej zmniejszam moc kuchenki. Jeśli rumienią się za szybko to tym bardziej.

Polecam, bo je się robi w trymiga :)
Ja do cynamonu i cukru dodaję odrobinę kardamonu. Pyyyycha :)


Nie żebym dzisiaj szalała z pączkami, ale robilam podobne kiedys i pierwszy raz wyszły fajne a juz za drugim w srodku były lejące, nie przepiekły się - i podobno to wina oleju i źle dobranej temperatury. A mnie się jej mierzyc na pewno nie chce ;)
Co do pączkow jesli uda mi się jeszcze dorwać pączka z pudrem w ulubionej piekarni to jednego zjem, jak nie to pączka nie będzie - nie cierpię lukru na pączkach (i w ogole go nie cierpię).




 
 
figa Wysłany: 2015-02-12, 13:07   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Jak do nas trafilas?: z g.;)
Wiek: 37
Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 1625
Skąd: lubelszczyzna
alexa napisał/a:
nie cierpię lukru na pączkach (i w ogole go nie cierpię).
ufff nie tylko ja tak mam :hyhy: bo mnie wielu uważa za dziwadło :zawstydzony:





 
 
adriana Wysłany: 2015-02-12, 14:19   

Starsza Kobieta


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 5985
figa napisał/a:
alexa napisał/a:
nie cierpię lukru na pączkach (i w ogole go nie cierpię).
ufff nie tylko ja tak mam :hyhy: bo mnie wielu uważa za dziwadło :zawstydzony:

Ja też nie rozumiem idei lukru ;) Obrzydliwie słodki ulepek który psuje smak reszty.





mama domowa
ArtAda
 
 
 
Atir Wysłany: 2015-02-12, 16:31   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 14 Wrz 2008
Posty: 4032
To ja właśnie mam focha, bo mąż przyniósł z pudrem a ja lubię z lukrem i skórką pomarańczową.




nowe OBNIŻKI.
obniżka u Weroniki

.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group