Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
łatwe ciasto z malinami
Autor Wiadomość
Sill Wysłany: 2012-07-07, 17:34   

Poważnie uzależniona


Dołączyła: 01 Wrz 2008
Posty: 2913
muffiny, większość przepisów jest na 2 jajka




 
 
MiuMiu Wysłany: 2012-07-07, 17:58   

On znów gotuje bo ja wciąż netuje


Dołączyła: 08 Wrz 2008
Posty: 1831
Ja bym zrobiła gofry, też 2 jaja potrzeba. Albo kogel-mogel, a z białek bezy :love:




Syn i Synek
 
 
Salnera Wysłany: 2012-07-07, 20:20   
Temat po temacie, a bałagan w chacie


Dołączył: 28 Lip 2011
Posty: 183
Gofrownicy nie posiadam niestety, silikonowe foremki na mufiny mam, ale coś niespecjalnie mi się udają. Omletem z dwóch jaj nie obdzielę rodzinki. Dzięki za pomysły, ale to ma być duuuuuuużo tego i wpadłam na to, że drożdżowe maślane bułeczki popełnię.
 
 
malta82 Wysłany: 2012-07-29, 11:26   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączył: 29 Lip 2012
Posty: 1
Wlasnie skonczylam piec to ciacho.Zrobilam z malinami jablkiem i bananem.Wyszlo extrrra, a pachnie tak ze ....mmmm.Posypalam cukrem pudrem.Wyroslo tez bardzo ladnie.Kazdemu polecam
 
 
Asik0011 Wysłany: 2012-08-30, 18:28   

Poważnie uzależniona


Wiek: 32
Dołączyła: 14 Mar 2010
Posty: 3236
I ja zrobiłam. Maliny miałam zamrożone. Zobaczmy jak wyjdzie, jk na razie pachnie pięknie :)
 
 
alexa Wysłany: 2012-09-02, 19:13   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 19610
Skąd: ...
Poprosilam mamę żeby zrobila to ciasto
http://www.mojewypieki.co...udyniowa-pianka

i umarlam z zachwytu, najlepsze ciasto jakie w życiu jadłam, idealnie pode mnie - uwielbiam ciasto kruche, uwielbiam budyniowe wkladki, uwielbiam maliny - calość bomba :ok:




 
 
ananke Wysłany: 2012-09-02, 20:37   
Rodzina głoduje, bo ja netuje


Dołączyła: 12 Wrz 2008
Posty: 1324
alexa napisał/a:
Poprosilam mamę żeby zrobila to ciasto
http://www.mojewypieki.co...udyniowa-pianka

i umarlam z zachwytu, najlepsze ciasto jakie w życiu jadłam, idealnie pode mnie - uwielbiam ciasto kruche, uwielbiam budyniowe wkladki, uwielbiam maliny - calość bomba :ok:


Potwierdzam, ciasto jest ekstra - cały ubiegły rok szkolny szpanowałam nim na szkolnych imprezach, razem z tą szarlotką: http://www.mojewypieki.co...ciescie-kruchym




Myszek i Pysia
 
 
Asik0011 Wysłany: 2012-09-15, 07:54   

Poważnie uzależniona


Wiek: 32
Dołączyła: 14 Mar 2010
Posty: 3236
Dzisiaj robię po raz kolejny :)
 
 
alexa Wysłany: 2013-01-31, 20:58   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 19610
Skąd: ...
Nie wiem gdzie spytać więc spytam tutaj - czy ktoś robil moze to ciasto? Chodzi mi glownie o to czy wiśnie mogą być mrozone - a jesli mogą to rozmrażać je wczesniej czy nie? Mój odwieczny problem :oczami:

http://bibliasmakow.pl/clafoutis-z-wisniami/




 
 
focia Wysłany: 2013-07-06, 20:05   

Starsza Kobieta


Wiek: 27
Dołączyła: 04 Wrz 2008
Posty: 5584
Skąd: Warszawa
Dopiero teraz przeczytałam. Raczej nie, chyba że odsączysz te wiśnie.




 
 
Mika Wysłany: 2013-07-24, 09:18   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 616
Skąd: Z piekła rodem
Ciasto znalazłam na blogu "w lazurowej kuchni"
Połówkę zrobiłam z malinami, połówkę z jagodami.

Składniki:
•1 duże opakowanie ciastek Hit
•60 g masła
•200 ml śmietany 30%
•6 łyżek cukru pudru
•250 g serka mascarpone
•200 g jagód
Przygotowanie:

Ciastka wsypać do foliowej torebki i przy pomocy wałka lub tłuczka pokruszyć prawie na proch. Do pokruszonych ciastek dodać roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym „kruchym ciastem” wyłożyć dno i boki (ok. 3 cm) tortownicy o średnicy 20 cm. Wstawić blaszkę do lodówki, żeby ciasto się schłodziło.

W tym czasie ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier puder (można dać więcej jak ktoś lubi bardziej słodkie) oraz w małych porcjach serek mascarpone. Wszystko wymieszać na najwolniejszych obrotach miksera.

Jagody opłukać i przebrać. Masę serową wyłożyć na kruchy spód, a na wierzch rozsypać jagody. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.

Ciasto jest przepyszne, szczególnie na upały




Mam ciało osiemnastolatki.
Trzymam je ukryte w szafie
 
 
Oleta Wysłany: 2013-07-24, 09:30   

Forumowy wyjadacz


Jak do nas trafilas?: z forum na G!
Dołączyła: 01 Wrz 2008
Posty: 2666
Skąd: Sopot
Mika - brzmi bardzo smacznie (i łatwo! ;) ). Upewnię się tylko - ciastka Hit to takie markizy z czekoladowym kremem? Jak myślisz, czy zamiast kruszyć wałkiem można jest rozdrobnić w malakserze...?




Ludzie, którzy traktują samych siebie zbyt poważnie, mają smutne życie!
 
 
Mika Wysłany: 2013-07-24, 10:24   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 616
Skąd: Z piekła rodem
Myślę, że spokojnie można je rozdrobnić w jakimkolwiek urządzeniu.
Dotychczas próbowałam tylko z Hitami ( z różnymi wersjami, ostatnio kokosową i było super ) ale markizy też powinny być okej !




Mam ciało osiemnastolatki.
Trzymam je ukryte w szafie
 
 
Konwalijka Wysłany: 2013-07-24, 11:05   

Forumowy wyjadacz


Jak do nas trafilas?: znajomi ze starej G.
Dołączyła: 10 Wrz 2008
Posty: 2629
Skąd: Warszawa
Mika a to ciasto się zsiada bez problemu i nie jest rzadkie? Bo nie ma tam ani galaretki ani żelatyny, same serki i śmietana.




Antoś
 
 
Mika Wysłany: 2013-07-24, 11:17   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 616
Skąd: Z piekła rodem
Bez problemu. Trzymałam w lodówce od ok. 20.00 do rana następnego dnia. Śmietana dobrze się ubija a mascarpone jest gęsty :)




Mam ciało osiemnastolatki.
Trzymam je ukryte w szafie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group