Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
gotowanie na gazie
Autor Wiadomość
verdinna Wysłany: 2015-06-29, 19:12   gotowanie na gazie
Rozrywka w eterze -głupawka mnie bierze


Dołączył: 19 Lip 2014
Posty: 50
Myślicie czy jest różnica między gotowaniem na gazie a na kuchence elektrycznej? Jak jest lepiej?
 
 
esoes Wysłany: 2015-06-29, 21:28   
Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 02 Maj 2015
Posty: 737
Na elektrycznej nie da sie np. Zrobic popcornu, bo ten wymaga stalego, ale slabegi grzania. Elektryczne zazwyczaj mają grzanie przerywane.
 
 
Caska Wysłany: 2015-06-30, 07:45   

Forumowy wyjadacz


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 2214
Skąd: Gliwice
Nie wiem, jak ze zwykłą elektryczną, ale na indukcji popcorn bez problemu robię... :zdziwko:




 
 
Madeleine Wysłany: 2015-06-30, 08:09   

Starsza Kobieta


Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 8789
Dziewczyny, to chodzi o to, ze zaraz Verdinna wystrzeli, ze jej sie najlatwiej gotuje na gazie, w dodatku z butli firmy X 8) Oszczedzie sobie trudu.
 
 
Miodusna Wysłany: 2015-06-30, 17:56   
Pampersa mi dali i nowym nazwali


Dołączyła: 09 Mar 2013
Posty: 41
Ja od przysłowiowego zawsze gotuję na gazie i jestem po prostu do tego przyzwyczajona, dla mnie to wygoda, bo wiem ile mniej więcej i co ma sie gotować. Ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia...
 
 
esoes Wysłany: 2015-06-30, 18:01   
Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 02 Maj 2015
Posty: 737
Caska napisał/a:
Nie wiem, jak ze zwykłą elektryczną, ale na indukcji popcorn bez problemu robię... :zdziwko:

Na indukcji zawsze conajmniej 20 ziaren mi sie nie otwiera. No nie ma sily. Kombinowalismy w roznych naczyniach i nic. Zawsze czesc zostaje zamknieta, albo czesc przypalona jak przetrzymamy. Na gazie otwierają sie absolutnie wszystkie. Schabowy tez inny jest.
Butle turystyczną kupilam specjalnie do popcornu :)
 
 
Caska Wysłany: 2015-07-01, 09:31   

Forumowy wyjadacz


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 2214
Skąd: Gliwice
esoes napisał/a:
Na indukcji zawsze conajmniej 20 ziaren mi sie nie otwiera. No nie ma sily. Kombinowalismy w roznych naczyniach i nic. Zawsze czesc zostaje zamknieta, albo czesc przypalona jak przetrzymamy. Na gazie otwierają sie absolutnie wszystkie. Schabowy tez inny jest.

To może od płyty zależy, albo ustawionej mocy, ja nie widzę różnicy ;)




 
 
esoes Wysłany: 2015-07-01, 12:07   
Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 02 Maj 2015
Posty: 737
Caska napisał/a:
esoes napisał/a:
Na indukcji zawsze conajmniej 20 ziaren mi sie nie otwiera. No nie ma sily. Kombinowalismy w roznych naczyniach i nic. Zawsze czesc zostaje zamknieta, albo czesc przypalona jak przetrzymamy. Na gazie otwierają sie absolutnie wszystkie. Schabowy tez inny jest.

To może od płyty zależy, albo ustawionej mocy, ja nie widzę różnicy ;)

Niestety. Nie wierze ze otworza Ci sie wszystkie ziarna na elektrycznej nie przypalajac innych. Jakakolwiek by ona nie byla. Sprawdzalam wielokrotnie ;) .
 
 
zybulowa Wysłany: 2015-08-03, 21:05   

Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 23 Sie 2013
Posty: 628
Na gazie też nie zawsze wszystkie ziarna się otwierają ;-)












Kobiety nie tyją!! Zwiększają tylko erotyczną powierzchnię użytkową.
 
 
esoes Wysłany: 2015-08-04, 04:26   
Net włączony- gar z zupą spalony


Dołączył: 02 Maj 2015
Posty: 737
zybulowa napisał/a:
Na gazie też nie zawsze wszystkie ziarna się otwierają ;-)

Nam zawsze :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group