Babiniec Cafe Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
na obiad dzis mam.... po wegetariansku
Autor Wiadomość
figa Wysłany: 2015-02-06, 14:52   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Jak do nas trafilas?: z g.;)
Wiek: 37
Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 1625
Skąd: lubelszczyzna
Evvie napisał/a:
Barszcz czerwony i dyniowe pęczotto.
podasz przepis na pęczotto :padam: ?mam sporo dyni w domu

U mnie dziś zupa dyniowa i placki jaglano -szpinakowe





 
 
zulam Wysłany: 2015-02-06, 16:47   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 3633
Zapiekanka z brukselki, orzechów i makaronu.

Peczotto z dynią - tez poproszę przepis!




 
 
Nabla Wysłany: 2015-02-06, 21:02   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
zulam napisał/a:
Zapiekanka z brukselki, orzechów i makaronu.

Brzmi ciekawie, można przepis?

U nas pierogi z kaszą gryczaną.




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
zulam Wysłany: 2015-02-06, 21:33   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 3633
zulam napisał/a:
Zapiekanka z brukselki, orzechów i makaronu.



Jak zwykle na freestyle'u: ugotowane al dente brukselki (w wodzie z dodatkiem wege bulionu) pokroilam w ćwiartki, ugotowałam makaron kokardki (ilościowo pół na pół). Zrobiłam klasyczny beszamel. Dwie spore garści nerkowców zrumieniłam na suchej patelni. W naczyniu do zapiekania ułożyłam: makaron, brukselkę wymieszana z przyprawami: kozieradka, czosnek niedźwiedzi, ciut curry, pieprz kolorowy, sól, na to orzechy, na to beszamel i posypalam starym serem lazur (mały kawałek). Zapiekalam ok 15 min




 
 
Mala__Di Wysłany: 2015-02-07, 12:29   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Wiek: 36
Dołączyła: 20 Paź 2010
Posty: 522
Makaron ze szpinakiem z serem feta
 
 
Evvie Wysłany: 2015-02-08, 12:17   

Poważnie uzależniona


Dołączyła: 16 Lis 2009
Posty: 3289
figa, robiłam z tego przepisu

http://www.kwestiasmaku.c...ia/przepis.html


w ogóle, dzięki Zulam odkryłam kwestię smaku i baaardzo często z niej korzystam. Dzięki :padam:

a ja dzisiaj się "lenię" otworzyłam robione jesienią leczo. Do tego gotuję dziki ryż i już




Aleksander 2006 Alicja 2008
 
 
figa Wysłany: 2015-02-08, 16:41   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Jak do nas trafilas?: z g.;)
Wiek: 37
Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 1625
Skąd: lubelszczyzna
Evvie bardzo dziękuję na pewno wypróbuję 😊





 
 
zulam Wysłany: 2015-02-08, 20:43   

Starsza Kobieta


Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 3633
Evvie napisał/a:





w ogóle, dzięki Zulam odkryłam kwestię smaku i baaardzo często z niej korzystam. Dzięki :padam:

cieszę się :hyhy:

U mnie dziś pieczony topinambur, pieczona marchewka w miodzie i zupa z jarmużu




 
 
kot Wysłany: 2015-02-09, 08:52   

Starsza Kobieta


Wiek: 38
Dołączyła: 04 Wrz 2008
Posty: 4598
Skąd: z dachu
Evvie napisał/a:
figa, robiłam z tego przepisu

http://www.kwestiasmaku.c...ia/przepis.html




Przepis brzmi pysznie. Czy można mrożoną dynię?




Gonia
Hania
:police:
Demony Bezsilności: Niewarto, Zatrudno i Zastrasznie
 
 
Mala__Di Wysłany: 2015-02-09, 15:08   

Wałeczki na głowie, a ja netuje sobie


Wiek: 36
Dołączyła: 20 Paź 2010
Posty: 522
Zupa krem z marchewki z imbirem
 
 
Evvie Wysłany: 2015-02-16, 17:23   

Poważnie uzależniona


Dołączyła: 16 Lis 2009
Posty: 3289
kot myślę, że mrożona też da radę.

zulam czy mogłabym poprosić o przepis na pieczony topinambur? :padam: jestem w trakcie obłaskawiania go w kuchni :hyhy:




Aleksander 2006 Alicja 2008
 
 
Nabla Wysłany: 2015-03-02, 18:45   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
Tarta szpinakowa ze spodem ze słodkich ziemniaków.




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
figa Wysłany: 2015-03-03, 11:59   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Jak do nas trafilas?: z g.;)
Wiek: 37
Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 1625
Skąd: lubelszczyzna
Nabla napisał/a:
Tarta szpinakowa ze spodem ze słodkich ziemniaków.


poproszę przepis :hyhy:





 
 
Nabla Wysłany: 2015-03-03, 12:35   

Starsza Kobieta
Every man must dine


Dołączyła: 02 Wrz 2008
Posty: 8751
Skąd: z bagien Hibernii
figa napisał/a:
Nabla napisał/a:
Tarta szpinakowa ze spodem ze słodkich ziemniaków.


poproszę przepis :hyhy:


6 malych slodkich ziemniakow, obranych i pokrojonych w cienkie plastry
Szpinak (ja dalam mrozony, po odcisnieciu pelne dwie garscie)
Podsmazona posiekana cebula
Posiekany zabek czosnku, galka muszkatolowa
4 jajka
Duza garsc utartego sera (ja dalam Stilton)
Sol, pieprz, chilli

Ziamniakami wylozyc naczynie do zapiekania, przykryc folia aluminiowa i piec 15min az zmiekna w 170*C. Odcisniety szpinak wymieszac z jajkami, utartym serem, cebula, przyprawami, wylac na podpieczone ziemniaki. Wierzch mozna posypac dodatkowym serem. Zapiec az do zlapania konsystencji i lekkiego zrumienienia - jakies 30min w 170*C.
Zdjecie oryginalu:

Przepis oryginalny tu:
http://www.fourteenforty3...l-prep.html?m=1




"Ruszaj się, Bruno! Idziemy na piwo!"
"Jadźka! Chodu! Bierz kożuch! Ojce idą!"
 
 
figa Wysłany: 2015-03-03, 22:37   

Rodzina głoduje, bo ja netuje


Jak do nas trafilas?: z g.;)
Wiek: 37
Dołączyła: 05 Wrz 2008
Posty: 1625
Skąd: lubelszczyzna
Dziękuję bardzo 😊





 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



forumla.pl - fora internetowe
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group